Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Maru gazdikereső története
2021.09.05.
Marut a csau-csau rajongó brigád néhány lelkes tagja elvitte szépítkezni. a kozmetikáról kaptunk egy kis beszámolót.

"Egyszer volt, hol nem volt, bekerült a Noéba a világ legrondább csau-csauja. Hiába volt gyönyörű, békés, kedves lelke, hiába lehetett húzni-nyúzni olyan csúnya volt, hogy a látogatók szeme nem akadt meg rajta (ellentétben a szaporítótelep kanjaival, akik előző életében mind az ő kegyeiért esengtek, amiket - mivel nem irigy természetű - bőkezűen osztogatott.) Pedig minden szempontból tökéletes volt egyébként: kedves, bújós, szelíd, mint a ma született bárány. Na de a külseje: mint egy zombi. Ha mindez nem elég, a szaga is hasonlatos volt az előbb említett képződményhez, így nem akadt család, aki örökbe fogadta volna.
Búsult is emiatt a csaus közösség, ezért eldöntötték, hogy kerül amibe kerül, szépítészeti beavatkozást hajtanak végre rajta.
Felvirradt a nagy nap, Marut a Noé "gonosz" munkatársa nyakon csípte és rettegése ellenére betette egy rémületes , melynek neve Peugeot. Szegény hősünk meg volt ijedve nagyon, ezen meg az ülésen elhelyezett több tonna párizsi sem segített, de nem volt kecmec, az autó elindult és némi dugóban történő mérgelődést követően megérkezett a kozmetikus nevű "szörnyhöz", aki különféle kifinomult módokon kínozta szegény kutyát. Nevezetesen mint fürdés 2*, szőrkondicionálás, szárítás, szőr- és karomvágás, fültisztítás. Szegény kis csau szó nélkül tűrte a tortúrát, pedig félelmében végig remegett.
Biztos is volt benne, hogy a kínzást követő séta csak a következő stáció előtti éberség elaltatására szolgál.

Hiába mondták neki, hogy gyönyörű lett, nem hitt senkinek, míg nem találkozott újra barátjával, aki rá sem ismert a tiszta, jószagú Marura, aki a hosszú nap után már csak azt kívánta, hogy legyen neki is igazi családja, akik elhitetik vele, hogy a zaj nem jelent bántást, akik mellett megtanul nem félni mindentől, akik mellett rádöbbenhet, hogy a felé nyúló kéz simogatást jelent, akik gondját viselik, etetik, itatják, fésülik, sétáltatják és vigyáznak a kis roggyant csaura.
Cserében megfogadta, hogy mindig ilyen csendes, szófogadó, kedves, bújós kutya lesz, az sem gond, ha a gazdi nem túl határozott jellem.

További objektív adalékok Maruhoz: kb. 4 éves,ivartalan szuka, aki a változatosság kedvéért NEM szívférges. Cserében recsegnek-ropognak az ízületei és gyulladt a szeme (ez is változni fog). Félős, de jutalomfalattal meggyőzhető arról, hogy jó lesz neki. Az agresszió szikráját sem mutatja és lepukkant külseje ellenére tud játszani, ugrabugrálni."

Maru adatlapja: http://csaucsaumentes.hu/index.php?pid=1&aid=191

Ha szeretnél megismerkedni Maruval, írj rövid bemutatkozó levelet az info@noeallatotthon.hu email címre, vagy hívd a 06202649995 telefonszámot!


Megosztom a Facebookon