Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Rólunk
2010.04.23.
A Noé Állatotthon Alapítvány Csau-csau Fajtamentõ Csoportja 2009 májusában alakult. A fajtaszeretõ önkéntesek már korábban is tevékenyen részt vettek a bajba került csau-csauk mentésében és az évek során tapasztaltak bebizonyították számukra, hogy a fajtamentés megszervezésére nagy szükség van.

A fajta adottságaiból következik, hogy a csau-csauk mentése nem könnyû feladat, hiszen a csauk un. "egygazdás" kutyák. Gazdájukat egy életre választják ki, hozzá minden körülmények között ragaszkodnak, éppen ezért a gazdájuktól való elszakadás gyakorlatilag sokkot jelent e nagyszerû állatok számára. Rengeteg energiát, türelmet és elszántságot igényel, hogy egy lelkileg megtört csau-csau újra bízni tudjon valakiben - emiatt a rehabilitációjukra szánt idõ szükségszerûen jóval hosszabb, mint sok más kutyafajta esetében. Természetesen a következetes, szeretetteljes és türelmes viselkedés hatására ez a fajta is képes megnyílni és újra bizalmába fogadni az embert.


A csau-csauk különbözõ okokból kerülnek menhelyekre, utcára, sintértelepekre vagy olyan gazdikhoz, akik nincsenek felkészülve a kutyatartásra. Bár minden eset más és más, ami a legfontosabb, az az azonnali segítségnyújtás, a gyors intézkedés, mellyel enyhíthetjük a gazdi elvesztése miatt érzett krízist és meggátolhatjuk az emiatt felmerülõ egészségügyi problémák kialakulását.

Természetesen ennek a fajtának is megvannak a maga "gyengéi"; a csau-csauk gyakran fehérjeérzékenyek és bolhaekcémára is fokozottan hajlamosak. A fajtaismeret hiánya miatt gyakran elõfordul, hogy mire hozzértõ kezekbe kerül az állat, addigra olyan problémák alakulnak ki nála, melyek miatt hónapokig tartó gyógykezelésre szorul.
Bár a csau-csau nem tartozik a divatfajták közé, a felelõtlen szaporítók itt is megjelentek; az õ nyomaikat jelzik a diszpláziás, szembetegségekben szenvedõ, hamar utcára vagy menhelyre, sintértelepre kerülõ kutyák.Fajtamentõ csoportunk kizárólag ivartalanítva ad gazdához kutyát, ezzel is biztosítva, hogy az állatok ne kerülhessenek felelõtlen szaporítók kezére. Kutyáinkat teljes testi-lelki rehabilitáció után oltva, parazitamentesítve, chipezve, szigorú szerzõdéssel adjuk ki és sorsukat életük végig nyomon követjük.
A csau-csau mindig hû társ, sosem tolakodó. Nemcsak tiszta, de rendkívül intelligens is - minden trükköt kifigyel, megtanul és igyekszik a gazdi kedvében járni. Lakásban és kertben egyaránt tartható, és, bár nem egy "futóbolond sportkutya", a családi sétákat igencsak kedveli. Szeretetét, megbecsülését viszont kemény munkával kell elnyerni - aki ettõl visszaretten, annak más fajta való, ám aki leküzdi e kihívást, az egy életre hûséges társra talál a csau-csau személyében!

A fajtamentõ csoport köszönettel fogad bármilyen anyagi vagy tárgyi felajánlást és várja a csatlakozni vágyó önkéntesek, ideiglenes befogadók és gazdijelöltek jelentkezését is!


Megosztom a Facebookon