Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

CHOWsmopolitan - 2013. szeptember-december
2014.01.10.
Augusztusban bekerült Banya kutyánk állítólag 13 éves. Szerintünk ez csak egy legenda, mert aki már találkozott Banyával, és látta õt rohangálni, játszani, azok szerint akár 10 évet is letagadhatna :)

Bekerüléskor tele volt félelemmel a szeme, és nagyon bizalmatlan volt.


Most is csak néhány emberrel barátkozik. Nála nincs azonnali haverfelvétel. Sok türelem és idõ kell hozzá, míg Banya bizalmat szavaz bárkinek is.

Kapott karácsonyi ajándékot német partnerszervezetünk egyik támogatójától :)


Másik "öregünk" Simba ismét átesett egy szemvizsgálaton, mert hiába a többszöri mûtét, a szeme még mindig könnyezik, tehát valami irritálja.
A diagnózis szerint hiába mûttetjük meg a szemhéját, maga a fején található szõr irritálja a szemet, mert olyan bõrös a homloka, hogy belelóg. Az állatorvos homlok plasztikát javasolt, ami elég viccesen hangzik egy kutya esetében, de gyakorlatilag ugyanazt jelenti, mint embernél, hogy kimetszenek egy bõrdarabot ezzel megfeszítve a homlokbõrt. Simba idõs kora miatt úgy döntöttünk, hogy már nem tesszük ki ennek a beavatkozásnak.Õ is kapott ajándékot :)


Harmadik nagy öregünk, Csatak, aki többször járt az elmúlt idõszakban állatorvosnál. Az ízületei már nem jók, a nyaki csigolyája igen kötött, emiatt nehezen mozog. A terápiának köszönhetõen szépen rendbe jött. A szõrére fürdetõt kapott, amivel hetente többször kell mosdatni.

A szõrének állapota rendezõdni látszik a rendszeres fürdetésnek és bõr/szõrtápláló vitaminoknak köszönhetõen.


Yanjing, vagyis Józsi is kapott karácsonyi ajándékot, aminek nagyon örült :)
Hmmmm, fincsi :)Három új védenc került a gondozásunkba az elmúlt idõszakban:

Hatchi


Hatchit 2013. novemberében találták Algyõn. Már többször látták kóborolni helyi állatszeretõk arra felé, így a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjának segítségét kérték.

A kutyában nem volt chip, egyéb azonosítója sem volt (pl. biléta), így megszerveztük a szállítását Budapestre.
A gazdinak szerencsére feltûnt, hogy nincs meg szeretett kutyája, és mivel a helyi menhelyeken és gyepmesteri telepeken nem találta kedvencét, így az internethez fordult segítségért.

Szerencsére sikerült rátalálnia az információra, hogy a kutya hozzánk került, így felvette velünk a kapcsolatot, aminek köszönhetõen Hatchi, vagyis igazi nevén Dodó, rövid idõn belül, immár oltva és chipezve, ismét otthonában lehetett.Ez a kis nemkívánatos kiruccanása Hatchinak (Dodónak) a gazdi számára is egyértelmûvé tette a CHIP és az egyéb AZONOSÍTÓK fontosságát, hiszen akik a kóborló Dodó segítségére siettek, csak segíteni akartak, a chip segítségével pedig órákon belül otthon lehetett volna a kutya.


Biscuit


Biscuit 3 év körüli, vörös színû, rövid szõrû, fajtatiszta csau-csau szuka, aki Komádiból került a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjának gondozásába.
Egy helyi vadászházhoz szokott oda. Reggel-este megjelent, elfogadta a táplálékot, majd távozott. Megfogni, megsimogatni nem engedte magát. Gyanították, hogy kölykei lehetnek, ami be is igazolódott, amikor egy szép napon a kölykeivel együtt jelent meg a vadászháznál. A kölyök négyen voltak, és követték mamájukat. A helybéli jóakaróik kértek segítséget számukra, így megszerveztük a fuvarjukat, hogy felkerüljenek Budapestre.
Biscuit nagyon édes, kedves kutya, bár a csaukra jellemzõ határozottság és bizalmatlanság azért nála is jelen van. Idõ kell, míg valakit elfogad, és feltétlenül bízni kezd benne.
Más kutyákkal közömbös, a pórázt alapszinten ismeri.
A bekerülést követõen nem sokkal egy sajnálatos baleset miatt megsérült az egyik mellsõ lába. Sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére sem sikerült megmenteni, amputálni kellett, így Biscuit 3 lábú lett. Az elsõ, tanulási idõszakot követõen Biscuit tökéletesen megtanult közlekedni 3 lábon, így mozgásában semmi sem korlátozza.
Biscuit gazdasági udvarunk lakója. Minden más állattal probléma nélkül kijön.
Buddha


Buddha 5 év körüli, rövid szõrû, vörös színû csau-csau kan kutya, aki hetek óta kóborolt Szolnok utcáin élelmet keresve. Helyi állatszeretõk kérték a NOÉ / Csau-csau fajtamentõ csoportjának segítségét, így került a gondozásunkba.
Buddha farka a bekerüléskor már sérült volt, le is száradt hamarosan, így õ egy rövid farkú csau-csau lett.
Nagyon barátságos mind emberekkel, mind más kutyákkal. Szeret játszani, bolondozni. Persze megvan benne az igazi csau-csau távolságtartás, de az igazi nehéz esetekhez képest viszonylag könnyen oldódik.


Érkeztek örömteli hírek korábbi védenceinkrõl :)

Betty, aki 11 éves korában lett otthon és család nélküli menhelyes védenc szeretõ családba került Ausztriába.


A teljes beszámoló Betty új életérõl ITT olvasható :)

Karácsony elõtt is kaptunk híreket róla: imádja a téli havas idõt és persze a gazdit, akivel hatalmasakat sétálnak :)


Persze, azért bent is szeret lenni :)


Csobán még mindig gyönyörû és jólfésült :)


Sakuma pedig imád a kanapén heverészni :)Továbbra is várjuk a híreket és képeket régi védenceinkrõl :)

Kérjük, támogassátok Csau-csau fajtamentõ csoportunk munkáját.
Hisz tudjátok, CSAK VELETEK SIKERÜLHET!

Bankszámlaszámunk: OTP 11710002-20083777

Közvetlen bankkártyás adományozással:
http://adhat.hu/online/adomany/56790

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre mostantól SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 53.000 családtagunk van (facebook.com/noeallatotthon).
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján. Csau-csau fajtamentõ csoportunk örömmel fogad minden segítõ kezet kutyáink szocializálásához, szépítéséhez, sétáltatásához.
Szeretettel várunk minden csau-csau szeretõ állatbarátot.


Üdvözlettel:
a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjának csapata


Megosztom a Facebookon