Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

A háromlábú és az egyszemû közös élete :)
2014.03.18.
Általános tény, hogy egy csau-csaunak nem könnyû gazdit találni. Egy csau-csaunál csak egy fogyatékos csau-csaunak nehezebb gazdit találni. Vagyis ezt gondoltuk eddig, de megint Angyalokba botlottunk (így van ez gyakran a NOÉ háza táján), így ez a tézisünk gyakorlatilag alapjaiban dõlt meg Krisztának és Gyurinak köszönhetõen :)

A történetben szereplõ Angyalok látogatóba jöttek a NOÉ Állatotthonba körbenézni, kutyát sétáltatni, ismerkedni. Nem jutottak messzebb a gazdasági udvarunknál, ahol egybõl beleszerettek Biscuit kutyánk igézõ szemeibe.Jó pár ismerkedõ látogatást követõen jelezték örökbe fogadási szándékukat. A gazdihoz költözéskor megkérdeztük, hogy ugyan mondják már meg, hogy miért egy 3 lábú kutyát választottak???Merthogy a kiválasztottnak, Biscuitnek a bekerülést követõen nem sokkal egy sajnálatos baleset miatt megsérült az egyik mellsõ lába. Sajnos a gondos orvosi kezelés ellenére sem sikerült megmenteni, amputálni kellett, így Biscuit 3 lábú lett. Az elsõ, tanulási idõszakot követõen Biscuit tökéletesen megtanult közlekedni 3 lábon, így mozgásában semmi sem korlátozta.

A válasz nagyon megdöbbentett bennünket: õk észre sem vették kezdetben, hogy 3 lábú :O Nem ez volt a fontos, hanem a tekintete, a kisugárzása és ragaszkodása, ami egy tartózkodó csau-csau esetében igencsak nagy szó :)

Biscuit beköltözését követõen is jártak hozzánk rendszeresen Krisztáék azzal a nem titkolt szándékkal, hogy még egy csau-csau boldog gazdái legyenek. Megismerkedtek a gazdikeresõkkel, megnézték a 'kínálatot', és nagy örömünkre Csoundra esett a választásuk, aki szintén fogyatékos: csak egy szeme van. A bal szemét el kellett távolítani, mert a befelé forduló szempillák okozta állandó irritáció miatt összezsugorodott a szeme, és elveszített látását.Már meg sem lepõdtünk Kriszta és Gyuri döntésén :)

Biscuit mellé tehát Csound is beköltözött az ismerkedõ, közös sétát követõn, és szerencsére remekül kijönnek egymással.


Nagy az összhang közöttük: a kapunál is együtt várják gazdipapi hazaérkezését :)


Így hát a háromlábú és az egyszemû élete együtt folytatódik. Sok boldogságot lilanyelvûek :) Krisztának és Gyurinak pedig köszönjük, hogy meglátták a szépséget fogyatékos gyönyörûségeinkben is :)Ha egyetértetek céljainkkal, munkánkkal, akkor ne felejtsétek, itt az adóbevallás ideje. Nektek csak egy perc, nekünk a túlélés! Ugye idén sem felejtkeztek meg rólunk?

NOÉ Állatotthon Alapítvány - Magyarország legnagyobb állatotthona
Adószám: 18169696-1-42Köszönjük :)


Megosztom a Facebookon