Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Matteo boldogsága :)
2015.09.08.
Matteo majd' 10 évesen került az ajkai gyepmesteri telepre gazdája betegsége miatt. A jó kondiban lévõ öregúr jó pár hónapot várt, míg rámosolygott a szerencse: egy csaus tapasztalattal rendelkezõ idõs hölgy fogadta örökbe Németországba. Kaptunk híreket és képeket a mindennapokról, íme:

"Kedves Noésok és Matteo barátok!

Íme egy beszámoló az elsõ 4 közös hetünkrõl Matteoval.

Elõször is azt szeretném leszögezni, hogy nagyon jól megértjük egymást és nagyon jól kijövünk egymással. Azon aggodalmam, hogy Matteo esetleg nagyon zárkózott lesz, teljesen alaptalan volt. Matteo nagyon kíváncsi, fõleg ha kint vagyunk. Minden embert és kutyát meg kell néznie, szagolnia. Pórázon nagyon jól közlekedik, nem húz és mindig lábnál marad, a fényképen ez ugyan pont nem látszik, de ott a kép kedvéért elõreengedtem kicsit. Már nagyon jól kiismeri magát a környéken, pontosan tudja, hogy merre hova jutunk, megmutatja nekem, hogy hova szeretne menni, de követ engem, ha másfele indulok el.
A lakásban megvannak a kedvenc fekhelyei – kettõ a képeken is látható -, eleinte nagyon szeretett az erkélyen feküdni, de amikor már nagyon meleg lett, akkor inkább bent maradt a hûvösben.
Matteo nagyon bújós, bár nem erõszakoskodik, de szívesen fogadja a cirógatást. Az általatok is említett önállósága, vagyis fölényessége abban nyilvánul meg nálam, hogy a hirtelen hangos zajok (pl. a Frankfurti repülõtér közelsége miatti fel- és leszálló repülõk zaja) nem hatja meg, viszont a vihart, dörgést nem szereti.
Az egyetlen kisebb probléma vele, hogy nincs étvágya. Az elsõ napokban szinte semmit sem evett. Mostanra már legalább egyszer naponta eszik száraz tápot, a nedveset azonban nagyon meggyõzõen kell tálalnom neki, hogy megegye, de szerintem idõvel megszokja.
A liftezés is megy most már (lásd fénykép). Eleinte rögtön ki akart belõle szállni, de most már szépen leül és vár…

Szóval azt szeretném mondani, hogy nagyon örülök, hogy Matteo itt lehet velem és nagyon köszönöm nektek, hogy ezt lehetõvé tettétek.

Üdvözletünket küldjük Németországból,

Ursula és Matteo"

Az elsõ találkozás:
A mindennapok:
Sok boldogságot Matteo, élj boldogan a gazdimamiddal sokáig :) :) :)
Megosztom a Facebookon