Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Daiquiri - túl a mûtéten :)
2016.02.08.
Sajnos Daiquiri-t sem kerülte el a fajta tipikkus betegsége: a befelé forduló szemhéj. Ez állandó irritációt okozva hosszú távon akár vaksághoz is vezethet, igy - ahogy irtuk már korábban - SOS mûteni kellett szegényt, hogy a látásában ne tegyen maradandó károsodás.

A mûtét egy picit tolódott Daiquiri tüzelése miatt, de végül sikerült õt mûtõasztalra tenni:

A mûtétet jól viselte, és jól is sikerült. A szemei körül még látszik a mûtét nyoma, de hamarosan már csak egy rossz emlék lesz a beavatkozás számára :)


A szõre rettentõen elhanyagolt, amin most az idõjárás viszontagságai miatt nem is tudunk nagyon változtatni, hiszen itt csak a nyirás segithetne. Szõr nélkül azonban megfagyna, igy meg kell várnunk az idõ jobbra fordulását, mielõtt szõrtelenitjük.

Természetesen új otthonába költözés elõtt átesne a piperézésen, úgyhogy ez ne tartsa vissza a gazdijelölteket a jelentkezéstõl.

Daiquiri kicsit félénk, de barátságos és jól kezelhetõ. Más kutya társaságát nagyon élvezi és igényli is, ezért második kutyának ajánljuk.

Daiquiri profilját ITT találjátok, ahol virtuális örökbefogadással támogatható is :)Megosztom a Facebookon