Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Chello, a mackótestvér :)
2016.03.28.
"A mi történetünk nem kezdõdött szokványosan.

Két éve, éppen Húsvét elõtt családi nyuszisimogatós programot kerestem, mikor a TV-ben egy kedves állatvédõ a NOÉ állatotthonba invitált ebbõl a célból. Elmentünk és mondanom se kell, minden féle-fajta állatot simogattunk, de nyuszit pont nem :) Ez nem szegte kedvünket, sõt, innentõl kezdve rendszeresen kijártunk, nagyon szerettünk ott lenni. Egy-egy ott eltöltött óra után kisimultak az idegeink, teljesen feltöltõdtünk, de eszünkbe sem jutott kutyát örökbe fogadni. Mígnem egy szombati napon túl késõn érkeztünk, így lekéstünk a kutyasétáltatásról. Egy lehetõség maradt, hogy bemenjünk a kölyök csau-k kenneljébe, és próbáljuk õket pórázhoz szoktatni. Ott láttuk meg Chello-t és elvesztünk…

Ezután sûrûn kijártunk hozzá és három hét múlva örökbe fogadtuk.

Kezdetben félénk volt, sétálni csak úgy tudtunk, hogy én vonszoltam, de pár hét múlva annyira felengedett, hogy már Õ vonszolt engem. Mostanára eljutottunk odáig, hogy megfelelõ tempóban (majdnem futva) közlekedve már laza pórázzal sétálunk. A kezdeti félénkségének nyoma sincs (kivéve az állatorvosnál), sõt, séta közben olyannyira „állja” a kerítés mögött lévõ kutyák ugatását, hogy félek, egyszer leharapják az orrát.

Szerettem volna új nevet adni neki, de a család mindig leszavazott, hogy ennél különlegesebb nevet nem is találhatnánk. Pláne amikor meghallottuk a hangját, igazi mély, férfias ugatása van.
Nem ugat feleslegesen, csupán éjszaka õrzi a házat. Igazi szövetségesre leltem benne, ha a kamasz fiam késõn találna hazaérni, azt mindig hangos ugatással jelzi, ezzel lebuktatva Õt. Reggelre viszont olyan mélyen elalszik, hogy ki lehetne rabolni Õt is és a házat is.
Minden nap megyünk sétálni, gyakran a „kutyakifutóba” is, ami a kedvence. Imád birkózva, hemperegve, harapdálva játszani. (Néha velünk is.) Az utcán sétálva senki sem hagyja szó nélkül, hogy milyen gyönyörû kutya. Aki látja, csodálja. Ilyenkor mindig elmondom, hogy Tõletek van, el sem akarják hinni.
Szeret focizni – szó szerint – minden focista megirigyelhetné a labdavezetését. Szeret kertészkedni, növényeket tövig rágni, meg is lepõdtem, hogy most, tavasszal még maradt olyan növény, ami kihajtott.

Különlegessége, hogy nem sötét az egész nyelve, csak foltokban és a foltok alakja, nagysága folyamatosan változik. Valentin napra az egyik folt épp szívecskét formált :)

Chello most múlt 1 éves, igazi méltóságteljes nagyfiú lett, gyermekeimnek Õ a MACKÓTESTVÉR."Sok-sok boldog együtt töltött évet kívánunk :)

Megosztom a Facebookon