Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Mûsorváltozás OldLadynél!
2016.04.12.
OldLady csak általános, ivartalanítás elõtti vizsgálatra érkezett Boda dokihoz, de ahogy tapasztaltuk az élet nagy rendezõ, a mûtõasztalon végezte :( Gennyes méhgyulladás, azonnali beavatkozás!

Ilyenkor elgondolkozom, hogy tényleg van sors keze, tényleg irányítja a dolgokat valamilyen rendezõ ... Múlt hét végén ismét a püspökladányi menhelyen voltunk segítõnapon (errõl hamarosan bõvebben is!). Ahogy arról már korábban meséltünk Nektek, ott 10, egy szaporító telep borzalmai közül kiszabadult csau várja, hogy legyen a fajtamentésünknél hely és bekerülhessenek a NOÉ Állatotthonba.

Mindig a rászorultság alapján "döntünk", a legbetegebb, legrosszabb állapotú jön. A hétvégén a segítõ nap mellett 2 szerencsétlent tudtunk volna elhozni. Végignézve õket gyorsan tudtunk választani, egy óriási lágyéksérves és egy sérv vagy daganat gyanús szuka. Már majdnem elindultunk haza, amikor OldLady a csapat legöregebbje odajött hozzák. Tudtuk, hogy öreg, de a többiekhez képest "csak másod vonalbeli" egészségügyi gondjai voltak, így a követezõ beérkezõk közé soroltuk. Igen ám, de amikor megsimogattuk, átlapolgattuk idõs kis testét azonnal éreztük, hogy itt valami gond van, valami megváltozott. Óriási emlõdaganat szerû képzõdményt tapintottunk mind két emlõtelepén. Az óriást értsd 1-1 sárgadinnyének. ...


Akiknek megígértük, hogy jöhetnek azokat vissza már nem mondjuk, úgyhogy OldLady létszámfelettiként érkezett a NOÉ Állatotthon Csau-csau Fajtamentésének gondozásába.
Természetesen hétfõn azonnal orvos, addigra már elindult e pérájából a egy bûzös, sárgás, gennyes váladékfolyam - a diagnózis egyértelmû: gennyes méhgyulladás - azonnal operálni kell! Nincs idõ az öreg kora miatti labor és egyéb vizsgálatokra. Életmentõ mûtét kell, de azonnal. A mûtét során feltárt méhe már óriásira volt duzzadva, tele gennyes tartalommal. A fogai szintén borzasztó állapotban, tele gennyes gócokkal - ezeket is rendbe tették. Kiderült, hogy amit mi emlõdaganatnak tapintottunk, az a méhgyulladás következtében fellépõ hormonális probléma okozta képlet. Az emlõibõl törmelékes, faggyúszerû képletet lehetett kisajtolni, ettõl volt óriásira és keményre (minden bizonnyal igen fájdalmasra is) Duzzadva mind a két emlõsora. :(

Túl van a mûtéten, idõs kora és rossz állapota ellenére egész jól viselte. De a most következõ néhány nap kritikus. Infúziót kell kapnia és szigorú megfigyelés alatt van. Nagyon drukkolunk a vén csoroszlyának, hisszük, hogy még Rá is vár valaki, aki miatt sikerült a véletleneknek így összejátszania és megmenekülhetett. Drukkoljatok Neki!
(Az, hogy zörög minden csontja, porcikája emellett most apróbb gondnak tûnik, kell neki egy teljes ortopédiai átvizsgálás is!)

A csau-csaut menteni nem a világ legolcsóbb dolga. Mindannyian extra rossz állapotban vannak. Szinte mindegyiknek mûteni kell a szemét, a fülek, a bõrbetegségek, az ortopédiai problémák mindannyiukat érinti. De muszáj csinálnunk ezekért a remek és semmihez nem hasonlítható kutyákért. Kérjük, támogasd a csau-csau fajtamentés munkáját és OldLady gyógyulását - hogy a többieknek is esélyt tudjunk adni!Virtuális örökbefogadással az adatlapján keresztül!

Közvetlen bankkártyás adományozással ITT

Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777
Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU62 1171 0002 2008 3777 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPV-HU-HB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

EURO számlánk: 11763103-13106883
Külföldrõl történõ utaláshoz:
IBAN: HU15 1176 3103 1310 6883 0000 0000
SWIFT (BIC): OTPVHUHB
OTP Bank / Budapest, 1102 Kõrösi Csoma sétány 6.

PayPal utalással: info@noeallatotthon.hu

Kérjük a megjegyzés rovatba beírni OldLady!

Illetve a NOÉ Állatotthon ADHAT Segélyvonalán, melyre már SMS is küldhetõ!!!!!
Hívd a 13600-as telefonszámot (mindenféle elõhívó nélkül!), majd az automata bejelentkezése után add meg a NOÉ Állatotthon kódját: 63 !
Ha könnyebb az sms, akkor a 13600-as számra küld a 63 -at. Egy telefonhívás vagy egy üzenet értéke 250 Ft. Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára!
Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor, Vodafone és az Invitel hálózatából érhetõ el a szolgáltatás!
Hálásan köszönjük!


Megosztom a Facebookon