Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Hírek Bucóról!
2019.01.11.
"Kedves Kata!

Augusztusban volt három éve, hogy Bucót (Noés neve Chen) a gondjainkra bíztátok. Kellett ez a három év, hogy összeszokjunk, teljesen megismerjük egymást. Mindenhol azt hallani, hogy a csaukkal milyen nehéz bánni és csak hozzáértők vállaljanak csaut. Nekem ő az első csaum, sőt semmilyen kutyám nem volt azelőtt, mégis megcáfolnám ezt a nézetet. A lehető legszebb dolog Bucóval együtt élni. Voltak ugyan nehézségek az első években, eleinte csak elfogadott minket, nem hagyta magát irányítani, mindenáron véghez akarta vinni akaratát. Aztán ahogy múlt az idő, az elfogadás egyre inkább szeretetté, ragaszkodássá változott. Bucó a legnyugodtabb, legtürelmesebb, legszeretnivalóbb kutyus, akit csak kívánhat magának az ember. Szeretem a hangját, hogy csak akkor ugat, ha valaki megáll a ház előtt, na meg akkor, ha játszani akar.

Szeretem, ahogy kiprovokálja a játékot, ugrál előttem, megcsipked, rázza a fejét. Szeretem, amikor séta közben elengedjük, szalad előre, de mindig visszanéz, hogy követjük-e, ha túl messzire kerül, már rohan utánunk. Szeretem, hogy mielőtt forgalmas helyhez érve rá akarjuk tenni a pórázt, kérésre lelassít, sőt van amikor meg is áll. Szeretem, ahogy hangosan horkol alvás közben. Szeretem, amikor nyugodtan fekszik, de ha valamelyikünk közeledik felé, rögtön járni kezd a farka úgy, hogy közben fel sem emeli a fejét. Szeretem, ahogy türelmesen vár, legyen szó sétáról vagy evésről. Szeretem benne, hogy amikor Gergő elmegy otthonról, addig követi a tekintetével, amíg el nem tűnik előle. Szeretem, hogy amikor nem vagyunk otthon, a kapu előtt fekve vár, és mikor megérkezünk felpattan, csóválja a farkát és körbeugrál.

És még sorolhatnám a szeretni való tulajdonságait. A félelmeitől viszont még nem tudott megszabadulni. A hangos durranás- vagy csattanásszerű hangoktól és erős fényjelenségektől még mindig nagyon fél. Ha séta közben ajtó csapódást, vagy egy labda pattogó hangját hallja, megfordul és az ellenkező irányba kezd rohanni. Nyáron, ha a távolban villámlást látott, rögtön fordult hazafelé.

Most egy nehéz időszakon vagyunk túl, mivel 2017 november végén Bucó szívféreg tesztje pozitív lett. A félelmet, ami úrrá lett rajtunk bizakodás követte, amikor a röntgen és ultrahang kimutatta, hogy a tüdő és a szív ereiben nincsenek mikrofiláriák. Ezután megkezdődött a hosszan tartó kezelés. A gyógyszereket különböző felvágottakban, kenőmájasban elrejtve tudtam csak beadni neki, de a végén ha megérezte a gyógyszer szagát, inkább nem ette meg a felvágottakat sem. Végül csirke bőrbe csomagoltam, és így mindig meg tudtam vele etetni. Az infúziós kezeléseket elég jól viselte, csak rövid ideig volt kába utána. Abba is hamar beletörődött, hogy nem megyünk sétálni, mintha tudta volna, hogy neki most nem szabad mozogni. Szinte egész nap bent feküdt a lakásban, időnként tett egy kis sétát az udvaron. Mivel a két oldalán és a hátán nagy területen leborotválták a szőrét, régi pólókból csináltam ruhát neki, hogy ne fázzon ha kimegy. (Lásd a fényképen) Nagy örömünkre az augusztusi kontroll tesztek negatívak lettek. A kezelésekkel járó procedúráknak az lett az eredménye, hogy a rendelő nem lett a kedvenc helye. Ha arra felé mentünk, már az utca sarkon lefeküdt, és nem volt hajlandó elindulni. Szinte úgy kellett bevonszolni az orvoshoz. Most már újra a régi, szeret nagyokat sétálni, fogócskázni velünk. Több kört megtesz az udvaron, majd hemperegni kezd és várja, hogy megdögönyözzük. Sajnos a kutyajátékokkal nem tud mit kezdeni, csak egy pár plüss állatkával szokott játszani, ezeket hurcolássza az udvaron majd megrágcsálja. A legtöbb időt kint tölti, de éjjel mindig a szobában alszik.
Még egyszer nagyon köszönöm, hogy megtapasztalhattam milyen csodálatos dolog egy kutyussal együtt élni, élvezni és viszonozni a szeretetét. Minden bent lakó kutyusnak, cicusnak szerető gazdit kívánok, a dolgozóknak pedig sok örömöt és jó egészséget a 2019 évben.

Üdvözlettel: Zsuzsa és Gergő"

Mi köszönjük, hogy vagytok neki és átsegítettétek ezen a nehéz időszakon (is) !


Megosztom a Facebookon