Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Csauk családban
2020.06.26.
Mikor egy új mackó kerül hozzánk, elsőre nem mindig barátságosak. Van, aki rossz körülmények közül lett mentve, a szerencsésebbek nem tapasztalták meg az élet ezen oldalát. A csauk érzékeny lelkűek, nehezen viselik a változásokat. Sajnos sok esetben az új helyzetre (kennel, idegen emberek, állandó kutyaugatás, esetleg kezelések, stb.) rosszul reagálnak.

A következő 4 csau már boldog gazdis! Volt köztük nehéz eset, harapós, és volt aki minden szónak, simogatásnak örült. Valaki több mint egy évet volt menhelyen, valaki csak pár hetet. Mindegyikük megtalálta végül a hozzájuk legjobban illő családot!

Csóváló Pista rossz helyről jött, ápolatlan volt, és nem is a legegészségesebb. Ennek ellenére mindig is egy szeretetbomba volt, bújt, játszott mindenkivel barátkozott. Pistit egy régi csaus örökbefogadónk vette magához, a legjobb kezekbe került! Azóta már Rafi lett a neve, szépen kozmetikázott kutyus lett, akit imád a gazdija!
Amina a szerencsésebbek táborát erősíti, neki nem kellett megtapasztalnia a sok rosszat mire hozzánk került. Eleinte kissé visszahúzódó volt, nem értette hol van, mi történik vele. Szerencsére hamar alkalmazkodott, és egy gyors szemműtét után gazdihoz is került. Ő a gazdi szeme fénye, szeret aludni, játszani, és élvezi hogy ő van a középpontban.
Tönköly volt az egyik „nem egyszerű eset”. Betegen érkezet, volt gazdáit nem is érdekelte, hogy mi van a kutyával, csak altatni akarták. Tönköly gyorsan meggyógyult testileg, de lelkileg még mindig nem volt az igazi. Az emberekkel válogatós volt, bizalmatlan, a többi kutya társaságát se nagyon kedvelte. A vidéki levegő jót tett neki, az új gazdi kitartóan járt hozzá, megpuhította a szívét, és azóta boldogan élnek. Gazdi szerint nagyon kis lusta. <3
És végül itt van Dental. Családja agresszió miatt vált meg tőle, altatni akarták. Karantén ideje alatt kiderült, hogy valóban nem egy „ölbemaci”. Sok rosszat lehetett róla hallani, de pont ezért már nagyon vártam hogy végre lássam azt a vérebet. (Szeretem az antiszoc csaukat, na! -A.) Mikor végre letelt a karanténja és először mentem megnézni, nem találtam azt a vadállatot a kennelben akiről szó volt. Inkább csak egy megtört kutyát. Végül kiderült, hogy tényleg válogat kicsit az emberek között, de messze nem olyan kezelhetetlen. Néhány hónap várakozás után végül neki is sikerült. Bátran ki merem jelenteni, hogy a gazdival nagyon egymásra találtak! Dental azóta Gombóc néven fut, és igazi simi zsarnok a környéken, akit mindenki szeret.
Vannak kutyák, akik előéletükből adódóan hátrányból indulnak. Harapósak, betegek, ’’csak keverékek”. De még nekik is van egy angyaluk, aki meglátja bennük a szépet, és tudja, milyen nagy kincs az ő kutyájuk!

Jelenleg gazdira váró csau-csaukat ITT tudod megnézni!


Megosztom a Facebookon