Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

Adó 1% felajánlása
2012.05.14.


Alapítványunkat személyi jövedelemadója 1%-val is támogathatja, hiszen ez a legnagyobb bevételi forrásunk, állatmentõ munkánkat szinte teljes egészében ebbõl fedezzük.

Adószámunk:

18169696-1-42Rendelkezõ nyilatkozat letöltése

Tisztelt Támogatónk! Kedves Állatbarát!

Hatalmas örömmel tapasztaltuk, hogy Állatotthonunk munkájának elismeréseképpen évrõl évre több adózó gondolja úgy, hogy adója 1 %-ával a NOÉ Állatotthon Alapítvány tevékenységét támogatja. Nagyon köszönjük, és reméljük, hogy idén is számíthatunk támogatásukra, hiszen jelenleg több mint 900 állatról gondoskodunk!

2010-et követõen a 2011. is nehéz év volt... de nem csak nekünk embereknek, hanem a nekünk kiszolgáltatott állatoknak is. Naponta kapunk bejelentést súlyos állatkínzásokról, az elhanyagolástól életveszélybe került állatokról.

A NOÉ család idén is összetartott!

A felajánlott segítségbõl és támogatásokból végeztük a mentést, a megmentett állatok gyógykezelését és rehabilitációját.

Speciális programjaink keretei között mûködnek fajtatiszta kutyák mentésével (boxer, bulldog, csau-csau, cane corso)foglalkozó fajtamentõ projektjeink, amelyek kizárólag önkéntesekbõl álló csapattagok végzik. A csapatok folyamatosan bõvülnek, és hihetetlen lelkesedéssel, valamint kifogyhatatlannak tûnõ energiával mentik a rászoruló állatokat, miközben állatotthonunkba is folyamatosan ömlenek a sérült, beteg, kezelésre szoruló kutyák, macskák és egyéb állatok.

2009-ben elindult rókamentõ projektünk. A NOÉ Állatotthon egyik legnagyobb beruházásaként elkészült a Magyarországon és Európában is egyedülálló rókarezervátum, amely jelenleg is több róka, borz és mosómedve végleges otthona.

A Noé Állatotthon Alapítvány megalakulása óta menti az utak mentén elütött, sorsukra hagyott, beteg cicákat, valamint az ivartalanítás hiányában teherré vált, „nem várt” almokat. A probléma súlyossága mostanra akkora lett, hogy elengedhetetlenné vált szervezett, önálló projekt formájában folytatni a munkát. Ezért 2010 augusztusában elindult Macskamentõ projektünk, macskaszeretõ önkéntesek részvételével.
A csoport fõ célja a rászoruló, sérült, altatásra ítélt cicák szervezett mentése, gyógykezelése és gazdához juttatása.

Magyarország állatvédelmi szempontból a társállatok oldaláról sem maga a Kánaán, de még náluk is sokkal rosszabb helyzetben vannak sajnos a gazdasági haszonállatok, mely kategóriába beletartoznak a lovak is. 2009. óta mentjük a rossz körülmények között élõ, vagy áldozatául esett lovakat. Jelenleg több ló, szamár, valamint öszvér tartozik a "méneshez".

Kórházunk balesetes részlege állandóan 150 %-on üzemel, hiszen sérült, közvetlen életveszélyben lévõ állatot sosem hagyunk az utcán. Az egészséges állatok bekerüléséhez azonban várólistát kellett bevezetnünk.

A napi állatmentõ munkánkon túl évek óta komoly hangsúlyt fektetünk a felvilágosításra és az oktatásra. Hisszük, hogy a felnövekvõ nemzedék tanítása az egyik legfontosabb része az állatvédelemnek. Oktatócsoportunk rendszeresen jár ki iskolákba és óvodákba, illetve az állatotthonban fogadunk gyermek és diák csoportokat. Régi dédelgetett álmunkat szeretnénk megvalósítani egy oktatóközpont létrehozásával, ahol az állatok közvetlen közelében, interaktív módon sajátíthatnák el a gyerekek a felelõs állattartás alapszabályait.

Egyik állandóan visszatérõ probléma a ‘kiskutyaszezon”, ami komoly gondot okoz nekünk, hiszen naponta akarnak nem kívánt szaporulatból származó kölyköket elhelyezni nálunk, illetve rendszeresen találunk a kapuban ilyen-olyan módon bedobozolt kölyökállatokat rejtõ “ajándékcsomagokat”.
A kölykök immunrendszere nagyon gyenge, 3 kombinált oltás beadásáig (minimum 6-8 hét) karanténba kell õket helyezni, a különbözõ idõben bekerült almokat azonban egymástól is szeparálni kell a potenciális fertõzések elkerülése érdekében. Ezt eddig csak ideiglenes befogadói rendszerben tudtuk megvalósítani, de az önhibájukon kívül bajba került kölykök száma elengedhetetlenné teszi saját kölyökkarantén részleg felépítését. Évek óta nagy álmunk egy európai színvonalú karantén megépítése.

Aki járt már a NOÉ Állatotthonban, saját maga is megtapasztalhatta, hogy az egyik legnagyobb problémánk a menhelyhez vezetõ út minõsége. Gyakorlatilag hó vagy esõ esetén a terület napokig megközelíthetetlen. Az érintett idõszakokban sem támogatóink, sem az iskolás csoportok, de még a saját állatmentõink sem tudnak feljutni az állatotthonhoz. Hosszú ideje próbálunk már segítséget kérni a probléma rendezéséhez, de külterületen mûködünk, ezért ennek megoldása nem egyszerû. E súlyos helyzet miatt egyik legnagyobb jövõbeli beruházásunk lenne, hogy a hozzánk vezetõ útszakasz legkritikusabb részét, mintegy 500 métert saját forrásból, támogatóink segítségével csináltatjuk meg.

Kérjük, támogassa Állatotthonunkat adója 1%-ával, hogy továbbra is ilyen magas színvonalon végezhessük állatmentõ munkánkat.
Az adóbevallás részét képezõ felajánló nyomtatványra írja rá adószámunkat: 18169696-1-42.
Köszönjük!

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 31.000 családtagunk van (facebook.com/noeallatotthon).
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján.

Állatbarát üdvözlettel:
Tasnádi Katalin Andrea,
a NOÉ Állatotthon Alapítvány elnöke


Megosztom a Facebookon