Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

CHOWsmopolitan - 2013. június
2013.07.08.
Június hónapban nem került gazdihoz egy sem a védenceink közül, de mindenki jól van, egészségügyi állapota még a két legbetegebb csau-csaunknak is rendezõdött.

Delilah a szemeltávolító mûtét után tökéletesen rendbe jött. A lelke azonban továbbra is romokban. A csau-csau nem egy barátkozó fajta, ezt tudjuk, de Delilah mindegyiken túltesz. Az õ szeretetéért és elfogadásáért nagyon meg kell küzdenie a gazdijelöltnek. Nem ismerjük sorsának elõzményeit, de szemmel láthatóan tele van félelmekkel, riadalmakkal. Kitartó, rendszeres és következetes munkával szoktathatja csak magához õt a gazdijelöltje. A többi kutyával probléma nélkül kijön, leginkább elkerüli õket.


Csatak, a Mezõtúrról érkezett idõs, daganatos csau-csau kan is teljesen rendbe jött, és oszlopos tagja le gazdasági udvarunk nyugdíjas klubjának. Vendégeink rendszeresen találkozhatnak vele, ahogy járõrözik az udvaron, ellenõrzi a kacsák, tyúkok létszámát, és komoly munkát imitálva jön-megy fel's alá :)
Új védenceink, akik június hónapban kerültek be: Simba és Negra

Simba krém színû, csau-csau kan kutya. 12 évesen, a képen látható állapotban adták le a Szomorú Szív Állatmentõ szolgálathoz, innen került a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjához. Állítólag morgott a családra, bár mi ilyesmit nem tapasztaltunk egyáltalán, csak a csau-csaura jellemzõ tartózkodó, nem bratyizós viselkedést mutatja felénk, számára idegenek felé. Idejét kiszolgálta, a januártól kötelezõ chipezés valószínûleg már felesleges kiadás lehetett egy 12 éves, 'végét járó kutyának', így inkább megszabadultak tõle...

Simba azonban egyáltalán nem járja a végét, a szõrét leszámítva, ami valószínûleg évek óta nem volt fésülve, nincs rossz kondícióban. Szemei tiszták. Viselkedése érdeklõdõ, környezetében történtekre reagál.
A szõre fésülését megadóan tûri, az állatorvosi beavatkozást szintén szó nélkül fogadta.

Simba oltva, ivartalanítva, chipezve keres gazdát.

Reméljük, hogy találunk még számára egy szeretõ családot, ahol élete utolsó idõszakát szeretetben és gondoskodásban töltheti.Negra 3 év körüli, fekete színû, hosszú szõrû, fajtatiszta csau-csau szuka kutya, akit a váci gyepmesteri telep elé kötötték ki, innen került a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjához.
Negra nyakán teljesen kikopott a szõr, valószínûleg láncon tarthatták. Negra minden új szituációban félénken viselkedik, de nagyon barátságos, simogatható, és félelmei hamar oldódnak. A szõre nagyon elhanyagolt volt, a fésülgetést jól tûri. Más kutyákkal jól kijön.
Negra teljesen egészséges, oltott, ivartalanított, chipezett.
Érdeklõdni Negráról az info@noeallatotthon.hu email címen lehet.A CHOWsmopolitan-ok szerves és nagyon kedvelt része mindig a korábbi védencekrõl érkezett beszámolók és hírek.

Pamina gazdija teljes antitalentum fotózás terén, de azért így is jól látni, hogy a kis sérült lábú védencünk jó helyen van, szeretik és vigyáznak rá :)


Sakuma új, nyári frizurát kapott, de nem tûnik tõle boldognak :)


Az alapvetõ ok, amiért megnyírták, az a bõr alatt kialakuló hot-spot, vagyis heveny váladékozó bõrgyulladás volt.

És hogy mitõl is alakul ki valójában a hotspot? Dr. Pallagi Attila cikkébõl kiderül: Kutyák bõrgyulladása (hot-spot)

Sajnos a fajtamentés gondozásában lévõ kutyák közül is elõfordult már hasonló, pl. Meskánál, akit emiatt nyírtunk szintén csutkára.

A hot-spot:


Kopasz Meska:


Csobán bundája szerencsére még mindig gyönyörû: fényes, jól fésült és egészséges :)
Csa-csa pedig a nyaralásáról küldött beszámolót, ahol nagyon jól érezte magát a gazdival.


(Csak egy halk, szerkesztõi megjegyzés: kicsit fogyhatna a fiú... :)

Továbbra is várjuk a híreket és képeket régi védenceinkrõl :)

Egy pályázatnak köszönhetõen 2013. december 31-ig egy adományvonal segítségével is támogathatóak a mentett csau-csauk:

Csak egy hívás ! Nekik az élet. Támogassa közel 1000 védencünket, köztük a csau-csaukat az ADHAT vonalon keresztül.

Hívja a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára.)
SMS küldésre egyelõre nincsen lehetõség.

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.Köszönjük mindenkinek, aki a 2012. évi adóbevallásában a civil szervezetek támogatásánál a NOÉ Állatotthon Alapítvány / Csau-csau fajtamentõ csoportját támogatta.

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 46.000 családtagunk van (facebook.com/noeallatotthon).
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján. Csau-csau fajtamentõ csoportunk örömmel fogad minden segítõ kezet kutyáink szocializálásához, szépítéséhez, sétáltatásához.
Szeretettel várunk minden csau-csau szeretõ állatbarátot.


Üdvözlettel:
a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjának csapata


Megosztom a Facebookon