Csau-csau fajtamentés logo

Gazdira váró csau-csaukGazdira váró csau-csauk Gazdira váró csau-csau keverékekGazdira váró csau-csau keverékek Elveszett/talált csau-csaukElveszett/talált csau-csauk Közvetített csau-csaukKözvetített csau-csauk Gazdira találtakGazdira találtak In memoriamIn memoriam

Tudnivalók a csau-csaurólTudnivalók a csau-csauról CHOWsmopolitanCHOWsmopolitan Hírek a gazdiktólHírek a gazdiktól LetöltésLetöltés LinkekLinkek

Információ önkénteseknekInformáció önkénteseknek

Mit jelent a virtuális örökbefogadás?Mit jelent a virtuális örökbefogadás?

Számlaszám és adószám

Mit adományozzak?Mit adományozzak?
FőoldalFőoldal RólunkRólunk ElérhetőségeinkElérhetőségeink Hogyan segíthet?Hogyan segíthet? Örökbefogadási és leadási tudnivalókÖrökbefogadási és leadási tudnivalók TámogatóinkTámogatóink

CHOWsmopolitan - 2013. július-augusztus
2013.09.19.
Nem dúskáltunk eseményekben júliusban és augusztusban. Sajnos egyetlen örökbefogadás sem történt, de persze volt bekerülõ kutya :(

Úgy tûnik, hogy az idõs csau-csauk gondozására és tartására már nem tartanak igényt a tulajdonosok. Júniusban Simba került így hozzánk a gyömrõi Szomorú Szív Szolgálattól, ahová korábbi gazdái adták le 12 éves korában.


Simba azóta túl van a szemmûtéten, ivartalanításon, és gyönyörû, kifésült bundában várja a gazdijelölteket az állatotthonba a 'Remény hal meg utoljára' jeligére :)


Ugyanerre a sorsra jutott Banya is, aki szintén nyugdíjas korú: 13 éves korában korábbi gazdája elköltözött a portáról, õt pedig gondozás és felügyelet nélkül magára hagyta.


Banya nagyon sovány és legyengült volt hozzánk kerülésekor. Immunerõsítése és hizlalása folyamatban van.
Remélhetõleg neki is lesz majd még néhány szép éve egy szeretõ gazdi otthonában.

Júliusban mentett védencünk még Yanjing (munkanevén Józsi :), aki az Illatos úti Ebrendészeti Teleprõl került Fajtamentésünkhöz. Yanjinget saját gazdája adta le a telepen. Szemeit azonnal mûteni kellett befelé forduló szemhéjai miatt.


Egyik mellsõ lába egy veleszületett fejlõdési rendellenesség miatt deformált. Ez kezelést, mûtétet nem igényel szerencsére.

Nem volt egyszerû darab bekerüléskor: a karanténhelyen gyakorlatilag meg sem lehetett közelíteni: harapott, támadott, kezelhetetlen volt.

Persze a szeretet itt is csodát tett :) Nem barátságos mindenkivel, de akit elfogadott, azzal kezes és barátságos.
Veszteség is ért bennünket a nyáron. Elveszítettük Negrát :(


Negra sajnos az augusztusi hõségben teljesen váratlanul elhunyt, agyvérzés okozta a halálát :(

És akkor most jöjjön a Chowsmopolitan legjobb része: a gazdiktól jövõ képes beszámolók :)

Pamina
Csobán pancsizni is volt a nyáron, és nagyon élvezte :)


Persze a nagy, nyári napsütésben elengedhetetlen a napszemüveg :)


Bree-nek is nagyon jól telt a nyara :)Továbbra is várjuk a híreket és képeket régi védenceinkrõl :)

Egy pályázatnak köszönhetõen 2013. december 31-ig egy adományvonal segítségével is támogathatóak a mentett csau-csauk:

Csak egy hívás ! Nekik az élet. Támogassa közel 1000 védencünket, köztük a csau-csaukat az ADHAT vonalon keresztül.

Hívja a 13600-as telefonszámot, majd az automata bejelentkezése után adja meg a kiválasztott szervezet kódját (63)! Egy telefonhívás értéke 250 Ft. (Ennyit kapunk, és ennyit is számláznak az adott telefonszámlára.)
SMS küldésre egyelõre nincsen lehetõség.

Jelenleg a T-Home és T-Mobile, valamint a Telenor és Vodafone hálózatából érhetõ el a szolgáltatás.Köszönjük mindenkinek, aki a 2012. évi adóbevallásában a civil szervezetek támogatásánál a NOÉ Állatotthon Alapítvány / Csau-csau fajtamentõ csoportját támogatta.

Legyen Ön is a NOÉ család tagja, csatlakozzon hozzánk a Facebook-on, ahol már több mint 46.000 családtagunk van (facebook.com/noeallatotthon).
Természetesen a legnagyobb öröm védenceinknek és nekünk is, ha személyesen ellátogat hozzánk a hét bármely napján. Csau-csau fajtamentõ csoportunk örömmel fogad minden segítõ kezet kutyáink szocializálásához, szépítéséhez, sétáltatásához.
Szeretettel várunk minden csau-csau szeretõ állatbarátot.


Üdvözlettel:
a NOÉ Állatotthon / Csau-csau fajtamentõ csoportjának csapata


Megosztom a Facebookon